Scroll Down
Edmonton, AB

Alinio Chiropractic Clinic*

Building Type

Interior Fit-Out / Clinic

Hightlights

This chiropractic clinic features an eye-grabbing storefront and a modern and calming reception. The unique layout of the space includes corner windows and ample light. Our team worked closely with the client to achieve the specific mood she wanted her patients to feel when they arrive in her space. Unique artwork and classic furniture from a local consignment store, carefully placed throughout the clinic, immediately draw a curious eye. The warm tones from wood and brick elements encourage feelings of tranquility and allow clients to feel relaxed and rejuvenated even before their treatment. Accompanied by the accent lighting, the depth of this clinic is further accentuated and the atmosphere is elevated. The central corridor welcomes you by its dramatic shift to darker tones and subdued lighting. The use of the traditional molding creates symmetry, repetition and familiarity, while the parallel wall across the corridor offers a juxtaposition with its full wall of glass offering transparency and light. As the focal point, it signals a safe and quiet treatment area, which acts as a solid canvas for the client to earn and create repeat business.

Role of Respondent

Interior Design

Team Members

  • Sonja Dutra

Services provided

  • Space Planning
  • Interior Design
  • Contract Documents
  • Contract Administration

Construction Delivery Model

Construction Management

Construction Budget

$150,000

Project Date

2019
Edmonton, AB

Alinio Chiropractic Clinic

Gross Floor Area

1,660 ft2
(154 m2)

* Project Completed with Sonja Dutra Interior Design

Get in Touch

How We Connect

4212 - 98 Street NW
Edmonton, Alberta
T6E 6A1
  • 780.451.4376
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.